Απάντηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημητρίου Καραγιάννη σχετικά με την αυριανή πρόσκληση για τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης «Γεώργιος Γάτος»
«Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στην εφημερίδα σας την πρόσκληση του κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου για τα εγκαίνια του παραρτήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Γεώργιος Γάτος» που θα γίνουν το Σάββατο 14 Μαΐου στις 19:00.
Είναι να απορεί κανείς με τέτοιες κινήσεις που καταδεικνύουν θράσος, αναίδεια, αλλά και πολιτική ένδεια. Η Βιβλιοθήκη «Γεώργιος Γάτος» ιδρύθηκε στις 3 Μαΐου 2006, σύμφωνα με το συμβόλαιο ίδρυσής της, το οποίο συνυπέγραψαν ο γνωστός δημοσιογράφος και δωρητής, με τον τότε δήμαρχο του καποδιστριακού μάλιστα δήμου κ. Νίκο Φουσέκη. Με εκείνο το συμβόλαιο ιδρυόταν το Παράρτημα.
Περίτρανη απόδειξη των γεγονότων είναι τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Φουσέκης στο βιβλίο του με τίτλο «Το έργο της οκταετίας 1999-2006», στη σελίδα 174, κεφάλαιο 7 (Πολιτισμός), ενότητα 3 (Η δημοτική Βιβλιοθήκη), θέμα 2 (Η βιβλιοθήκη Γεωργίου Γάτου), όπου αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο Αμφισεύς Γιώργος Γάτος, γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, άφησε δωρεά τη θεματική βιβλιοθήκη του, που αποτελείται από περισσότερους από 10.000 τίτλους βιβλίων αυστηρά πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου στον Δήμο της Γεννέτειρας του. Στεγάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του τρίτου ορόφου του νέου Δημοτικού κτιρίου της πλατείας Κεχαγιά. Ο δήμος Αμφίσσης με τη βοήθεια του δωρητή έχει αναλάβει την υποχρέωση της καταγραφής και αρχειοθέτησης του υπερπολύτιμου υλικού της βιβλιοθήκης».
Το Παράρτημα της βιβλιοθήκης είναι ξεκάθαρο ότι ιδρύθηκε με την υπογραφή του συμβολαίου 676, το οποίο συνέταξε ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος ως συμβολαιογράφος. Μάλιστα, στην ίδια σελίδα του βιβλίου του κ. Φουσέκη ο κ. Παναγιοωτόπουλος απεικονίζεται στη φωτογραφία από την υπογραφή του συμβολαίου.
Τοποθετήθηκε ή όχι το 2006 η κ. Σοφία Καλλία ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων με αποκλειστική απασχόληση στη βιβλιοθήκη Γιώργου Γάτου;
Τα εγκαίνια ενός τέτοιου έργου γίνονται όταν ιδρύεται. Σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η καταγραφή των τόμων και θα είναι ευτύχημα αν ολοκληρωθεί εντός της παρούσης δημοτικής περιόδου. Τι εγκαινιάζει λοιπόν ο κ. Παναγιωτόπουλος;
Μέχρι τώρα, από την αγωνία του να παρουσιάσει έργο, είχε οικειοποιηθεί όλη την προηγούμενη καλλικρατική περίοδο. Τώρα, επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στους καποδιστριακούς δήμους. Τι να πει κανείς, άντε και στις κοινότητες!
Καλά θα κάνει να φροντίσει να παράξει δικό του έργο για να έχει κάτι να παρουσιάσει και να μην περάσει αντιπαραγωγικά η πενταετία, αντί να ιδιοποιείται έργα για τα οποία κοπίασαν άλλοι».